OMG-Day

on

Jongens dit wordt me toch een verhaal, hebben jullie popcorn en wat te drinken?

Het begon allemaal vanochtend, me wekker ging om 6 uur. Ik natuurlijk 3 keer snoozen. Na 3x snoozen viel ik in  slaap, daarna maakte Jill me om 6.45 wakker, terwijl we om 7 uur moesten vertrekken. Ik gelijk stressen, want hoe ga ik douchen, me klaar maken, ontbijten in 15 minuten? Niet dus. Ik heb er 13 minuten over gedaan om me klaar te maken en toen had ik 2 minuten voor ontbijt.. dus ontbijt heb ik geskipt vandaag.

Onderweg naar school werd ik steeds nerveuzer en thank god dat Jill de airco aan had in de auto anders zou ik helemaal bezweet aankomen. Eenmaal aangekomen ging ik eerst met Jill mee naar haar klas en daarna liepen we richting mijn gebouw. Toen begon het ‘leuke’ (voor jullie) gedeelte, want wij dachten dat we naar de klas moesten maar de principal (de baas van de school) was een speech aan het houden dus Jill en ik liepen de Gym in en IEDEREEN keek naar ons. Nu komt het ergst van allemaal, ik moest ergens gaan zitten, dus 1 of andere lerares trok me mee naar de tribune (terwijl alle kinderen naar me aan het kijken waren) en toen heeft ze me VOORAAN in het MIDDEN geplaatst, tussen allemaal mensen die ik niet kende.. Heel erg fijn allemaal.

Toen na de speech gingen we naar ‘mentoor uur’ daar kregen we onze kluis code en onze lunch pas, gelukkig liep Jill mee om me kluisje uit te leggen. Mensen die kluisjes-locks zijn VERSCHRIKKELIJK, je krijgt 3 cijfers en die moet je ‘draaien’ en de ene keer rechts en dan links en weer terug naar rechts, echt een drama. Heb hem vandaag niet gebruikt. Daarna had Jill me een snelle rondleiding gegeven door de school en toen werd ik achter gelaten bij me eerste uur. En ohja me rooster is veranderd, nu is het:

1ste uur: Year book <;; het boek van het jaar. Een samenvatting van het jaar
2de uur: Marketing <;; over het zaken leven
3de uur:Band <;; de fanfare van de school, een hele leuke klas
4de uur: Senior Studies <;; dit is een les over het leven ‘na’ High School
5de uur: US History <;; de geschiedenis van Amerika
6de uur: English Short Story <;; korte verhalen lezen en schrijven
7de uur: Algebra 1 <;; wiskunde, maar moeilijker!
8de uur: ELT <;; dat is een uur waar je hulp kan krijgen als je iets niet snapt in de les

Oke, me eerste les, ik was er 5 minuten want ik was 40 minuten te laat. Of zoals me moeder het zegt, ik was 9 minuten te vroeg voor me tweede uur. Toen bij het wisselen van de klas ben ik verdwaald geraakt EN heb ik mezelf buiten gesloten van de school, ik dacht namelijk dat ik via buiten moest lopen, maar dat was dus niet zo, dus ik weer terug gelopen, was die deur dicht, dus moesten andere mensen vanaf binnen de deur openen. Nu kan ik er om lachen maar toen…

Eenmaal aangekomen bij me tweede uur (marketing) moesten we inloggen op onze computer, maar ik had geen inlog codes, dus zat ik daar, op me iPad, spelletjes te spelen en niks te doen.. Wat moest ik anders doen?

Natuurlijk verdwaalde ik weer tussen het switchen van me klas. Story of my life.

3de uur was Band, nou dat was me een les, het was gewoon 1 GROOTE chaos. De leraar praate maar wat, de meiden waren aan het praten en hun make-up aan het doen, de sport jongens waren aan het discussiëren en ik zat er midden in, me ogen uit te kijken hoe ongecontroleerd deze klas is. Alleen het leuke is, we hebben over 3 weken een optreden, bij Home Coming (een groot schoolfeest) Spannend dus!!

4de uur, dat lijkt me een best interesante les, het is Senior Studies. De lerares is heel erg jong, dus ze is lekker ‘makkelijk’ en ‘easy going’

Het volgende uur had ik marzel, ik had les in het zelfde lokaal met de zelfde lerares. Het was geschiedenis. Ik heb tijdens die les wel iets moeten regelen voor lunch. Dus ik een ‘hall pas’ gekregen om naar the office te gaan. En jullie gaan nooit raden wat er gebeurd is… I got lost en had mezelf weer buitengesloten. Heel dom en gelukkig kwam the principal (de baas van de school) om te helpen. Voor de zekerheid bracht the principal me terug naar me klas, voordat ik weer verdwaald zou raken. Tijdens die les moesten we wel een test maken, de lerares wou weten hoeveel je weet over de geschiedenis. Nou van de 25 vragen had ik wel helemaal 28% goed. Dat betekend dat ik een ‘F’ heb gehaald, op me eerste schooldag. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben trots op mezelf.

Jongens daar komt het, LUNCH. Ik was natuurlijk bloed nerveus, want bij Lunch wil je niet alleen zitten en ik had al deze afschuwelijke senarios in me hoofd en eindstand zat ik de eerste 15 minuten met andere exchange students en de andere 15 minuten met een familie lid van de Krohlow’s en met haar groep. Het is een hele vriendelijke groep, dus jongens, IK ZAT NIET ALLEEN! 😀 Na lunch had ‘me nichtje’ me naar me volgende les gebracht en toen begon de drama. Ik wist niet dat je niet naar boven mag tijdens lunch en er waren nog 2 minuten over van lunch, dus ik gewoon naar boven gegaan met me nichtje, kwam the principal achter ons aan gerent want dat mocht niet, ik gelijk ‘I’m dutch, it’s my first day, I’m sorry.’ En toen mocht ik doorlopen 🙂 Blij om een exchange student te zijn.

Na lunch had ik Short Story’s. In deze les moesten we meteen een groeps opdracht doen, Thank God dat er een andere exchange student in de klas zat, dus ik met hem als een team, maar we moesten groepen van 4 maken, dus toen hebben we snel 2 mensen in de klas gevraagd. De opdracht was: explain the timeline of a fairytail. Wij hadden ‘Frankenstein’ genomen en aan het eind van het verhaal vinden Phineas and Ferb zijn hersens. Voor de mensen die Phineas and Ferb niet kennen, hier een link van de intro, daar zingen ze: ‘find the brains of Frankenstein’ Gelukkig kon de lerares er omlagen. Al met al, ik ben nieuw..

http://www.youtube.com/watch?v=ZrFAVwZbzVQ

Algebra 1, mensen als er een leraar saai en eentonig kan praten, dan is het deze leraar. Iedereen was moe en wou naar huis en hij bleef maar door praten over ze leven en hoe trots die is dat hij voor vaderdag een iPad had gekregen. Het was verschrikkelijk saai.. ohja en niet te vergeten ik heb een boek gekregen van Algebra, die 1070 pagina’s dik is. Geloof het of niet, het is waar en dan zegt de leraar deze: ‘ja we gaan het niet vaak gebruiken, maar hij moet iedere dag mee’ Uh WTF, ik ga niet met een boek lopen van 2KG als we het bijna nooit gaan gebruiken…

Laatste uur, dat was ELT. We kregen eerst een speech in de Gym over ELT. Want bij ELT mag je eerder weg. Je moet 15 minuten van de les aanwezig zijn en daarna mag je weg. Ik ben de volle 3 kwartier gebleven want ik zat een klas met hele gezellige mensen en ze waren heel geïnteresseerd en ik werd zelfs uitgenodigd voor de Volleybal game vanavond en ze boden zelfs aan om na school eerst iets te gaan eten en dan als een groep naar de game te gaan en dan zouden ze me zelfs thuis afdroppen. Hele vriendelijke mensen, ik had alleen al afspraken.

Dit was dan mijn eerste school dag, zoals Ro (mijn zus) het noemde, het was een OMG-Day. Ik ben intotaal 6 keer verdwaald geraakt, ik heb mezelf 3 keer buiten gesloten, ik was bij 1 les optijd van de 8. We zullen zien hoe de rest van de week gaat worden. Zal wel goed komen, toch? I hope so. Iedereen die me ‘Goodluck’ of iets anders heeft gewenst, hartstikke bedankt!

Ik wil iedereen die mijn blog leest of reageert heel erg bedanken. Het doet mij goed om sochtends wakker te worden met allemaal notificaties over reacties op me blog, iedereen echt bedankt ik waardeer het! Wil je nou met me Skypen, iMessage’en of iets anders. Just ask!

Stop saying ‘I Wish’
Start saying ‘I Will’

– iDani

ps: wil je meer foto’s zien, hier is een link: foto link. Ik probeer het te updaten iedere keer dat ik iets post, dus ook al heb je gisteren gekeken, kijk dan vandaag weer even 🙂 (als je wilt)

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Iris van Dam schreef:

  hahah Dani dit is eigenlijk toch wel wat ik verwacht had van jou op zo’n 1e dag. Had natuurlijk gehoopt voor je dat het allemaal wat beter zou gaan maar zo erg is het nou ook niet haha je hebt het in ieder geval naar je zin daar en daar gaat het om! Succes!! Xx

 2. cadarora schreef:

  hahahahaha, Natuurlijk hadden wij vannacht al een beetje het verhaal gehoord, maar wat ben je toch een klungel. Het voordeel van dit is natuurlijk wel dat je geen ezel bent. Want een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen, jij krijgt het voor elkaar om je drie keer buiten te sluiten. Leuk geschreven en we zien het helemaal gebeuren….. ik heb in ieder geval buikpijn van het lachen.

  Liefs en heel veel succes vandaag.

  Mama

 3. Petra martinez schreef:

  Hello Daan ,
  Wat een verhaal weer ! Zit te gieren van het lachen , wat een eerste dag zeg !
  Maar 1 ding iedereen kent je gelijk als je zo (on)opvallend binnen komt . 😄😊😃😄😊😃

  En je ziet ze nodigen je ook gelijk uit , wat wil je nog meer op je first day at school ! 👍

  Veel plezier de rest van de week en je niet buiten de school sluiten , verdwalen zal je vast nog wel een keertje , is leuk voor je verhalen.

  Dikke kus uit de Bachstraat !
  Groetjes Peet

 4. Romy schreef:

  ik lees het gewoon allemaal opnieuw whahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaha
  and remember
  het kan altijd erger en zo niet dan heb je het ergste al gehad en kan het alleen maar meevallen
  whahahaha

  HAVE FUN TODAYYYY WOOOOHOOOO

 5. sPap schreef:

  Op jouw leeftijd had ik mij direkt maar dan ook direkt omgedraaid bij de deuropening van de Gym.Geen denken dat ik die gym in zou lopen.En dan ook nog voorin zitten!!Echt niet.
  rooster ziet er wel goed uit.beetje slaapverwekkend s middags maar toch.
  By BAND moet je je wel aanpassen.Dus ook niks doen!hahaha
  Verdwalen verbaast mij niks.ik heb jouw school gegoogeld en is groot.Wat is er boven dat je daar niet mag komen?
  Erg spannende maar achteraf wel leuke dag gehad.ik zou niet graag in jouw schoenen hebben gestaan dus….petje af.

  Be a voice,
  not an echo.

  en jij bent nu duidelijk een voice 🙂

  sPap

 6. vane schreef:

  Hey dani,

  Wat een leuke blog dit, heb echt gelachen om je eerste schooldag. Ben benieuwd wat je nog meer gaat meemaken deze week.
  Wel heel leuk dat je gelijk uitgenodigd bent om te gaan eten en dan een wedstryd, je bent op je eerste dag al gelijk geaccepteerd.
  Door je manier van schrijven zie ik het ook helemaal voor me hoe het gegaan is. Hahaha

  Veel succes met je eerste week.

  Besoooo vane

 7. Miranda schreef:

  Hahaha heb jij weer,je was zeker helemaal naar de ***** aan het einde van de dag?

 8. Franssie Vakantie schreef:

  Je mag nog blij zijn dat ze daar de regel niet kunnen van niet open doen als er ongure types voor de deur staan anders had je helemaal geen les gehad hahaha.

 9. Tiara schreef:

  Oh Dani,

  Wat heb ik gelachen toen ik dit verhaal las. Ook weer iets voor jou om je zovaak buiten te sluiten ahahahahahhaha. Maar wel werken aan je school meneertje, wil geen F’jes meer zien tussen je cijferlijst.. Haha je moest dit allemaal gehad hebben, daarna kan het alleen maar beter gaan. Zo te zien heb je het ook naar je zin, en daar ben ik ook heel blij mee 😀 Toi toi toi en je kan het! Ik hou je blog in de gaten voor de nieuwste avonturen !!! Dikke kus en knuffels van mij, mama en papa xxxxxxxxx Tiara

 10. Rosine van Sinderen schreef:

  Hahha klinkt echt als mijn eerste schooldag daar:P! Ik weet al precies welke deur je buiten heeft gesloten xD ik heb echt haat aan die deur! Je moet van een lokaal ernaast een houtje pakken die je ertussen zet, om niet buitengesloten te worden. 😉 Heb je Mr. Funk voor algebra 1? Hij is zooo cool hahaha! hij lijkt heel saai, maar hij is gewoon z’on typische wiskunde docent en als je hem leert kennen dan is hij best te doen! 😉 btw je gaat je echt vervelen bij algebra 1. Het is zooooooo makkelijk. Ik ben overgestapt naar geometry later (wat ook heel makkelijk is). Ik ben in mijn eerste week daar zooo vaak verdwaald haha. het is ook een heel onlogisch gebouw! Trouwens je moet ff zorgen dat je een chief kaart krijgt, dan hoef je het 8ste uur (ELT) helemaal niet te komen. alleen als docenten dat hebben aangevraagt. Super leuk dat je in de band zit! 🙂 Oja nog een tip voor us history: maak aantekeningen!! Je moet uiteindelijk je toets gaan leren met behulp van die aantekeningen. 😉 Maar het is over het algemeen best te doen hoor! Je krijgt veel (leuke) projecten waarvoor je gewoon makkelijk een A kan halen als je er een beetje tijd in steekt! Als je nog meer tips wilt, gewoon emailen!!:) Veel plezier de eerste paar weken! Geniet ervan, voor je het weet is het al weer voorbij! Lijkt heel ver, maar ik ben jaloers dat jij daar nu bent haha!

  Groetjes,

  Rosine

 11. Marit schreef:

  Zie ik nou kipnuggets? Lekker! Gelukkig wel een appel en melk om het nog iets gezond te maken haha. Jammer dat je geen tomtom hebt voor de school, en geloof me over een paar weken wou je dat je nog verdwaalde zodat je een excuus heb om te laat te komen:p

  Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s