High School Movie

Waarom die titel? Omdat deze week echt een week was die je in de films ziet! Have fun.

Vorige week was er niks spannends gebeurt, een gewone schoolweek. Gewoon saaie schooldagen, had maandag wel een ‘lazy-monday’ liep in een sweater rond (wel een spijkerbroek) en had me haar niet gedaan blabla. Gewoon een ‘Lazy-Monday’

Die week erna is er wel heel veel gebeurt. Zoals jullie op Facebook hadden gezien had ik ‘Homecoming’ week. Homecoming week is een week waar je iedere dag ‘anders’ gekleed naar schoolkomt. De planning was als volgt:

Maandag: Class color day. Seniors (dat ben ik) Kleur was groen
Dinsdag: hillbilly day
Woensdag: Ducktape Day
Donderdag: Men in Black or Pretty pink
Vrijdag: School spirit day

Maandag was niet zo speciaal, een paar mensen waren groen, maar niet zo veel mensen. disndag waren er al wat meer gekleed, als een Hillbillie. Een hillbillie is een groep ‘domme’ mensen die boer zijn. Ik had dus 2 tanden zwart gemaakt, want de meeste hillbillie’s hadden niet eens tanden. Ik had een zwarte permanente stift gebruikt. Iedereen natuurlijk vragen hoe ik het er af zou krijgen, maar ik had gehoord dat als je ‘desinfecterende gel’ zou gebruiken, het er af zou moeten komen. en wonder boven wonder, het kwam er nog af ook! Woensdag was Duck tape day. Iedereen had Duck tape op hun lichaam geplakt en sommige had er een hele rok ervan gemaakt. Hele leuke creaties gezien. Donderdag was: Men in Black and Pretty pink, niet spannend. En dan…

Vrijdag, spirit day. Iedereen kwam in kleding van de school naar school, met t-shirts en truien enz. Natuurlijk hadden kinderen de school onder gegooid met wc papier en met witte sneeuw de ramen wit gemaakt enz enz. Het zag er wel leuk uit. Toen begonnen we sochtends met een preek over het papier enz. dus moesten we met ze alle de hele school gaan opruimen. Nou mooi niet dat ik opruim he.. heb niks gedaan en ik had een goede reden, ik moest foto’s maken voor Yearbook 🙂 Toen daarna gingen we ‘activiteiten’ doen, je kon een oude film gaan kijken of opruimen of versieren of kleine spelletjes spelen. Ik had oude film kijken gedaan, want dan hoefde ik niks te doen, ik begin me toch lui te worden…

Na alle activiteiten was de hele school in de ‘Gym’ want we gingen allemaal spelletjes spelen. Blind volleyball – Volleybal met een groot doek in het midden, ook gingen we touwtrekken en wie het snelst tissue’s uit het pak kan trekken. Het was hilarisch om te zien, het leuke was vooral dat alle kinderen mee deden en aan het aanmoedigen waren.

Daarna startte de parade. Mensen, dat is echt geniaal. Alle High School’ers hadden een pruiwagen gemaakt, of gewoon hun auto gepakt en toen gingen we door de stad rijden. De ‘Seniors’ (laatste jaar) waren samen en de ‘Juniors’ (ena laatste jaar) waren samen, ‘band’ was samen en dan de kinderen met een eigen auto. Was echt geniaal. Mensen stonden langs de weg te kijken, we gooide snoep en Jill stond er met haar klas dus ze hadden allemaal ‘Sign’s’ gemaakt met: Go Dani, echt heel leuk!!

Na de parade was de dag (jammer genoeg) alweer over, maar het was een geniale dag. S’avonds hadden we nog wel een belangrijke footbal wedstrijd, dus de hele school weer verkleed naar school gekomen en band had een groots optreden, maar zo een groot optreden gaat niet zomaar voorbij zonder stres. Wat gebeurde er, Veronica (vriendin van mij) die smsde dat we naar de klas gingen om spullen te pakken, dus ik met haar naar de klas, was iedereen al weg, ik me drum gepakt en me camera en weer terug naar de wedstrijd gelopen, maar ik moest me camera nog afgeven bij Jill, maar ik kon Jill niet vinden, wij tweeën stressen want de wedstrijd was klaar in 1 minuut en 9 seconden. Wij dus door de mensen massa zoeken naar Jill, loop ik achter haar langs zegt Jill opeens: ‘Oh look that’s Dani’ dus ik draai me om en schreeuw: ‘I hear her voice, where is Jill’ Ik dus snel me camera afgegeven, ondertussen stond de tijd al op: 38 seconden. Nu denken jullie, dat zijn maar 31 seconden, maar tussendoor wordt de tijd op pauze gezet. Me camera was afgegeven maar nu moesten we nog aan de andere kant van het veld zien te komen in 31 seconden. Vraagt Veronica: ‘Can you run with this thing?’ dus ik antwoord: ‘No offocourse not’ Ik proberen, is het me nog gelukt ook, dus daar gingen we met ze tween rennen van het ene kant van het veld naar de andere kant, ik geloof dat iedereen dubbel lach, omdat het er heel achterlijk uitzag..

Het optreden zelf was echt geweldig, we hadden er 3 weken voor geoefend iedere dag een uur, dus in totaal 15 uur. En al met al zag het er goed uit. We hebben 4 liedjes gespeelt: Rolling in the Deep, Country Girl, School song, Party Rock Anthem en dan eindsong. De eerste 3 nummers gingen vlekkeloos, alleen bij het laatste nummer aan het eind ging het helemaal verkeerd. Ik wist niet wat ik moest spelen, dus dan lach je en ga je ‘nep’ slaan en je kan het nauwelijks zien. Al met al was het echt geweldig om te doen, iedereen die stil is en naar je kijkt / luistert was echt geweldig! Hoop dat we binnenkort weer zo een optreden hebben.

Zaterdag was de Homecoming Dance. Ik had plannen gemaakt voor de avond, we hadden allemaal afgesproken bij: Makenzie, in totaal waren we met ze 14e Toen hebben we eerst een uur foto’s gemaakt, daarna met ze alle gegeten en toen naar de dance gegaan. aan het begin was het (natuurlijk) heel saai. Niemand was aan het dansen en iedereen stond een beetje om zich heen te kijken. Al moet ik eerlijk toegeven, ze draaide eerst alleen maar ‘Country’ music.. niet mijn smaak.

Na een uurtje begon het al wat leuker te worden en werd de muziek ook stukke beter. En even voor de duidelijkheid, de Amerikanen dansen heel apart. Wat je in de films ziet is nep, wan tin het echt is het verschrikkelijk lachwekkend.

De dance was van 7 tot 11 dus was al rond 12 uur thuis. Ik vond het een geweldige week, alleen al voor deze week zou je dit jaar moeten doen. Sorry dat het zolang heeft geduurd voordat er een nieuw blog kwam, maar iedereen bedankt voor het geduld. Volgende weekend ga ik naar een nieuwe staat en dat is: Ohio. We gaan Sam opzoeken 🙂 We vertrekken op vrijdag en komen maandag terug, lang weekend dus.

What it means to be an Exchange Student: Living a second life.

– iDani

ps: foto link. Ik probeer het te updaten iedere keer dat ik iets post, dus ook al heb je gisteren gekeken, kijk dan vandaag weer even 🙂


6 reacties op ‘High School Movie

 1. Hoi Daan,
  Ik heb weer in een adem je story van de week weer zitten lezen.
  Leuk, leuk, leuk !
  Dat jij een luie hillbillie bent dat wisten we al , 😃maar dat je al z’n proffesionele drummer bent ( zelfs de beroemste artiesten playbacken)dat verbaasde mij een beetje , maar toch ook weer niet.
  Blijf zo leuk schrijven en we will follow you
  along the way.
  Groetjes van je schoonmoeder y lo de mas de la familia Martinez
  Xxxxxxxx tot de volgende x

 2. Nou kletsen wij natuurlijk heel de week wel en heb ik t meeste al wel gehoord… Maar t is egt heel comisch om t allemaal weer te lezen! Whaha
  Je moet vaker schrijven! Is egt leuk uk
  & hier is verder niet veel gebeurd just so you know veel werken veel huiswerk blaahhblaahhblaahh
  Kus & i love you

 3. Hi lieverd,

  Vanmorgen het eerste wat ik zag toen ik mijn ogen open deed was jou nieuwe blog en wat heb ik weer genoten van je verhaal. Hoe krijg je het nou eigenlijk voor elkaar om weer als laatste bij de groep te zijn? Het ergst is eigenlijk nog wel dat je Veronica er in mee neemt. Arme stakker.

  Ik ben wel blij dat je Jill gevonden hebt want ik vond de filmpjes heel erg leuk. Ik hoop dat je een manier vindt dat we ze op de computer kunnen zien. want op mijn BB zijn ze wel heel erg klein (tussen jou en mij, hoeft verder niemand te weten, mijn ogen worden wel steeds slechter).

  Natuurlijk was jij de best geklede jongen en zeer zeker de mooiste van de avond, je zag er super uit. Ik ben blij dat je zo’n leuke week achter de rug hebt en nog een leuk uitje in het vooruitzicht. Trouwens waarom zijn jullie volgende week maandag vrij?

  Lieverd heel veel plezier deze week en hopelijk lees ik snel weer iets van je.

  xxxxx

  Mama

 4. He Daantje,

  jij bent toch lekker el mas guapooooo de todos!!!, lekker puh! Ik zag dat bij hc dance sommige jongens hun hill billy kostuum nog steeds aan hadden *hihihihihi*

  Veel plezier nog!

  Muaks!

  Clau

 5. Hallo Daniël,

  Zo af en toe pak ik weer een reisverhaal, Heerlijk om te doen op een herfstachtige vrijdagavond in Nederland. Jij schrijft gezellig. Je verhalen vragen om door te lezen.. Erg fijn dat jij het naar je zin hebt in de USA. De tijd gaat snel dus.. ach ja .. jij weet.. geniet.. leef en beleef.. Ik blijf je log bezoeken…. Alle goeds gewenst .. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s