Everything becomes normal…

on

Zoals de titel al zegt, alles begint normaal te worden. De veels te grote auto’s, de drukke school, de vriendelijke Amerikanen en ga zo maar door. Of het een goed iets is… of een slecht iets.. dat mogen jullie mij vertellen.

Vorige week was er wel iets ‘raars’ gebeurd, ik weet niet of jullie deze groep kennen, maar in Amerika zijn ze heel populair. De Blue Man Group. Het is een groep ‘Blauwe’ mensen, die geen oren hebben, en ze drummen op ‘dagelijkse’ dingen. Dingen die je gebruikt of ziet in het dagelijks leven. Ze hebben mij verteld dat hun concerten geweldig zijn.

Hier is een link naar een video op youtube. Krijg je een idee wat ze doen.

Maar, waarom de Blue Man Group? Ze waren dus bij mij op school. Ze gingen ons uitleggen over, het verhaal achter de groep, hoe ze drummen, hoe ze de muziek maken en hoe ze het verzinnen. Het was eigenlijk meer een ‘prive les’ drummen van een bekende groep, dan een optreden. Natuurlijk speelde ze vaak, om iets voor te doen, maar ze hebben ook veel uitgelegd. Het was een hele leuke ervaring!

Voor de rest van de week was het gewoon normaal. School tot 3, daarna naar me Moeder’s lokaal toe, met andere leraren praten. En daarmee bedoel ik: Lisa Madsen. Lisa is de beste vriendin van me moeder, en ze heeft een stem…. die herken

je uit duizenden! Maar dan ook echt uit duizenden. Als zij aan het eind van de gang staat, dan hoor je haar al praten. Het is een hele leuke, maar ook heel erg eerlijke vrouw. Alles wat ze denkt, dat gooit ze er uit. Dus iedere morgen wordt er ook altijd wel iets ‘vriendelijks’ gezegd over mijn outfit.. Achja, ze zegt het met een lach.

We hadden ook iets ‘interessants’ gedaan bij US History. We hebben het over ‘life in the trenches’ (leven in de loopgraven.) Dat zijn de gangen die ze hadden in de eerste wereld oorlog, de soldaten woonden er in. Heel…. leuk saai. Maar goed, we gingen het dus na bootsen. Hadden we het lokaal opgesplitst in 2 teams, en met de tafels moesten we dus een loopgraaf maken. En daarna had de lerares allemaal proppen papier gemaakt en mochten we die naar elkaar gooien, en als je geraakt werd, was je dood, en moest je terug naar je loopgraaf. We hebben het een paar keer gespeeld en uiteindelijk had niemand gewonnen. Want je werd altijd wel geraakt. De lerares heeft het gefilmd maar ik heb de filmpjes nog niet ontvangen. Dus die krijg je nog van mij tegoed.

Daar komt de bruid, daar komt de bruid. We kennen het nummer allemaal wel. Het nummer dat wordt afgespeeld wanneer de Bruid de kerk in loopt. Dit weekend was het dan zover, de bruiloft, waar ik in me eerste blog over vertelde, was dan eindelijk hier.

De meiden maakte zich klaar bij ons thuis en de jongens bij de buren. Rond 11 uur was iedereen hier, 5 bruidsmeisjes, de bruid, opa en oma en moeders. In totaal 9 mensen + wij (nog eens 6) Gelukkig hebben we plek zat. Om 1:30 was de bruiloft, en ze hebben er in totaal 3 uur over gedaan om zich klaar te maken. Je hoeft geen reken wonder te zijn om er achter te komen dat ze dus een half uur te laat waren. Het was haar dag, dus de bruid mocht te laat zijn. Leek wel alsof het Spanjaarden zijn..

De kerk dienst was een uurtje en daarna gingen wij terug naar huis om iets te eten, te drinken en om ons op te frissen. Ik had ondertussen van stropdas veranderd. Neal van schoenen, Jill haar make-up en Bridget lag op de bank te slapen. Iedereen doet ook echt wat ze zelf willen. Een paar vrienden van Neal en Jill waren meegekomen en Oma had eten klaar gemaakt. En jongens, het eten / de koekjes die oma klaar maakt is echt een stukje van de hemel. Zo lekker!! De koekjes waren dus ook zo op. (Niet mijn fout)

Daarna om 6 uur was het eten, moesten we eerst een half uur rijden (natuurlijk, alles is op een half uur rijden) En de zaal was groot. Ik dacht dat het een kleine bruiloft zou worden, maar er waren in totaal 523 mensen. Het was dus een gigantische bruiloft, echt bizar. Het eten was wel anders dan bij ons, hier in Amerika zetten ze namelijk voedsel op een tafel, en mag je het zelf pakken. Zoals je thuis gewend bent om te eten.

Het menu was als volgt:
– Kip
– Gestampte aardappels- Stuffing salsa
– Koekjes / cake

Het was lekker, maar heel erg veel. Na het eten moest iedereen van tafel want dan konden de butlers de tafels weg halen zodat we konden dansen. Nou ik heb nog nooit 20 man zo snel, heel veel tafels zien weg halen. In 15 minuten waren er 10 rijen, met tafels van een lengte van ongeveer 10 meter, weg gehaald. Het was dus echt snel. En daarna kon het feest beginnen, en nou alsof ze dat hier kunnen. Normaal zijn het de jongeren die ‘extravagant’ dansen, maar de “ouderen” konden er ook wat van.. Het was wel grappig om te zien! Rond 12 uur werd iedereen verzocht om, naar huis te gaan, of naar de bar te gaan. Jill en Neal kozen er toen voor om naar huis te gaan.

De dag erna hebben we uitgerust en over 2 weken is het Halloween. We hebben het huis niet versierd want we hebben er geen tijd voor, en alles moet er weer af voor ThanksGiving. Oh, en Thanksgiving wordt dit jaar bij ons gevierd, dus Jill mag de kalkoen klaarmaken, en 3 keer raden wie er gaat helpen. Moi 🙂

Deze week had ik maar 3 dagen school. We hebben gepland om zaterdag naar een “Haunted House” te gaan, het zijn 3 huizen in 1. Dus dat wordt gezellig.. En op 31 oktober wil ik naar nog een huis gaan. Dat valt dan wel op een woensdag, maar dat maakt mij niks uit.

Tijd vliegt voorbij, ben hier al meer dan 2 maanden en voordat ik het weet is het 18 April en is Ro hier, of 30 Mei en zijn me ouders hier. Ik heb het reuze naar me zin, en heb niks te klagen. Ik lieg, heb wel iets te klagen, ik heb geen herfst vakantie… Maar daar kan ik mee leven! Voordat ik het weet, ben ik weer terug.

What it means to be an Exchange Student:
Making strangers to friends.

– iDani

ps: foto link. Foto’ Foto’s, it’s all about the photo’s!
pps: foto link. Ik ga voortaan nog een map bij houden, dat zijn ‘zomaar foto’s Die foto’s maak ik met me telefoon, en die stop ik meestal niet bij de mappen. 🙂

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. cadarora schreef:

  Hi lieverd,

  Wat een avonturen weer en je ziet het, ook het in de USA wordt normaal. Op een gegeven moment is alles gewoon, saai, school vervelend (maakt niet uit in welk land) en ook daar gaan alle winkels op elkaar lijken. Ik ben blij dat je het zo ervaart, want dat betekent dat je geïntegreerd bent. Weet ik nog steeds niet waarom je gisteren en vandaag vrij bent? Dit is toch een halve herfstvakantie.

  Jammer dat jullie het huis niet in Halloweensferen gaan omtoveren, dat had jij sowieso geweldig gevonden, dus dat vind ik echt wel heel erg jammer voor je. Denk eraan, leuke halloween spulletjes scoren. Wel heel erg leuk dat je haunted houses gaat bezoeken, weet je nog die gevangenis in Philadelphia…………….. hahahaha, wat heb ik een lol gehad.

  Thanksgiving, arme Jill, volgens mij weet ze niet wat ze zichzelf aandoet, door jou mee te laten helpen, trouwens dan ben je zeker weer vrij. Gaan jullie dan ook inkopen doen met black friday?

  De tijd gaat echt snel, denk eraan: het is niet goed, het is niet fout, het is gewoon anders en laat het hier los en geniet met volle teugen van je avontuur en je nieuwe vrienden.

  hvj.

  Mama

 2. iPap schreef:

  Blue man s group heb ik ook gezien.Ze hebben 3 of 4 jaar geleden opgetreden bij Rayman is laat.Was erg leuk om te zien.Veel herrie (leuke herrie) en ze gooiden ook met afwasbare verf.
  Dat alles n plekje gaat krijgen en *gewoon* wordt is niet meer dan normaal.Alles went zelfs een v…:)
  elke dag veel te vroeg opstaan om naar school te gaan,daar aangekomen zie je weer dezelfde leuke mensen en dezelfde iiritantjes,dezelfde leraren en bla bla bla.
  Daarna weer naar huis in dezelfde auto met dezelfde vrouw en naar dezelfde huis.Het is overal hetzelfde alleen n andere taal,andere manieren en met n andere kijk op t leven.Niet beter,niet slechter maar gewoon anders.
  Hier is t niet anders.
  Werken,eten,opruimen,slapen.Zoals overal en bij iedereen.Zolder niets meer aan gedaan.Wel hebben we besloten om n nieuwe auto te kopen voor Mama die tevens groot genoeg is voor ons:)
  Het begint hier nu wel erg koud te worden trouwens.Dagen worden duidelijker korter.Straatrace is nog steeds aan de gang.Ro gaat wel mee maar ze rijdt nog niet.Wil nog ff oefenen.
  Garage gaat ook alles goed dus nog niets te klagen.
  subaru is verkocht.Busje is verkocht.Nieuwe tv gekocht voor beneden en jouw Samsung
  is in jouw kamer.Mama heeft n nieuwe mooie bril.Ro die blijft spullen op EBAY kopen.Tito is hard bezig met zijn verbouwing.Bijna klaar en dan nog keuken en vloer erin zegt die net.
  Ang heeft vlakbij de stad n huisje gekocht.Sleutel krijgt die over 4 weken ofzo.
  Oma moet wel koekjes maken zodra wij daar zijn !!!!
  Genoeg voor vandaag:)

  HUG

  Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal

 3. Petra martinez schreef:

  Hoi Daantje,
  Wat een leuk verhaal weer , voor jou alles weer normaal maar voor ons nog steeds een Highschool movie , vind het heerlijk om alles te lezen wat jij schrijft.
  Je hebt er talent voor ,vooral mee door gaan , zo blijven we toch bij jou in de buurt.
  Ik hoop dat jij het ook fijn, leuk vind om onze berichtjes te lezen. 📝📧📲
  Ik kan niet wachten op je volgende verhaal !!
  Hoe gaat het trouwens met dat meidenteam die je coacht ? Daar horen we niks meer over ??? En spel je nog wel eens een valse 🎼🎶 in de band ??

  Even een stukje over ons :
  Alles gaat zoals altijd , ik werken 💻 en thuis de boel bijhouden 😜
  Juan werken en werken.
  Demi werken 💻 en school en met je ma af en toe de wegen onveilig 🚗 maken en nog steeds ⚽⚽ op zaterdag .
  Melanie werkt ook de hele week , ze heeft je wel gemist met 🎃👻🎃👻, wij hadden nl geen zin het was zo koud buiten.

  Heel veel liefs , xxxxx
  Je schoonmoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s