I am a city boy

on

IMG_2525“Chicago is the third most populous city in the United States. Located in the State of Illinois, the city has approximately 2.7 million residents”

Maandag 9:30 moesten we bij Stacey’s huis zijn. Stacey is een vriendin van Koni, Koni is mijn CR (Community representitive, als er iets met mij gebeurt, of er gaat iets mis met de familie, dan regelt zij dat) en Stacey is een ex-CR.

Intotaal met 7 mensen, Koni en Stacey (CR) Vojta (Check-Republic), Paula (Brazilie), Omar en Angel (Mexico) en ik (Nederland)

We gingen in een mini-van (een klein busje) naar Chicago. Het was een 4 uur duurende reis, maar tussendoor zijn we wel een paar keer gestopt, we zijn zelfs bij de Belly Jelly Factory gestopt. Belly Jelly is een heel bekend snoepje hier in Amerika, ze hebben meer dan 50 smaken en ze worden al over de wereld verkocht. We kregen een tour door de fabriek en daarna gingen we weer door naar Chicago.

Aangekomen in Chicago hebben we onze spullen in het hotel gedumpt en toen gingen we Chicago in. Eerst naar een park waar een hele grote Jely Belly staat (gemaakt van spiegel) en toen gingen we op de ‘hoofdstraat’ lopen, Chicago Ave. Daar zijn alle grote merken en daar hoort natuurlijk ook Apple bij.
Het grappige was, we liepen dus verkeerd, en ik bleef maar schreeuwen ‘It’s only 4 blocks, keep walking’ het was geen 4 blocks maar rustig 4 km. JE moet er toch wat voor over hebben om de Apple Store te zien.

Na de Apple store zijn we gaan eten bij een heel bekend restaurant, mensen zoals: Obama, J-Zay, Rihanna hebben daar gegeten, het is een pizzaria, die hun pizza andersom maakt, de kaas gaat onderin, dan het vlees en dan de tomtensaus. Een heel raar gezicht, maar wel heel erg lekker. Daarna zijn we naar het hotel gereden en hebben we bij het zwembad rondgehangen.

IMG_2537Volgende dag zijn we Chicago in gegaan, zijn we naar Navy Pier gegaan, een pier met restaurants, winkels enz. enz. en er was ook een heel groot Winter Wonderland festival aan de gang, het was een gigantische hal, die helemaal in kerst sfeer was omgetoverd. Een gorte kerstboom, de kerstman, een treintje, reuzenrad, er was echt van alles.

Na de navy pier zijn we Chicago downtown in gegaan, naar een gebouw gelope, en hebben we op 96 verdieping wat gedronken met een schitterend uitzicht. Een glas cola was dan ook 5 dollar (6.50)

Tussendoor liepen Koni en ik dus door Chicago, tegen iedere ‘oude/rijke’ man te zeggen: Daddy, I found you, we should go shopping. Een paar mannen konden het appreciëren en andere vonden het maar apart dat we dat deden.
We zochten gewoon een rijke man.. het was hilarisch.

Heel misschien gaan we in april naar New York City, voor nog een uitje, maar dat is nog niet zeker, wat wel zeker is als we gaan dan gaan we weer opzoek naar onze ‘verloren’ vader 🙂

Toen hebben we wat rondgelopen in Chicago, gewinkeld in een winkelcentrum, gegeten bij een heel lekker chinees buffet en IMG_2555daarna zijn we terug naar het hotel gegaan. Eenmaal in het hotel, was ik bij Koni op de kamer, en ik lag op het bed. Stacey kijkt me aan en vraagt: Dani mag ik aan je tenen trekken? Dus ik zeg: ‘echt niet, ben je gek’ Kijken Stacey en Koni elkaar aan, pakt Koni me voeten, en stacey begint aan me tenen te trekken, nou mensen, als je iets aparts wil mee maken, ga dan met Stacey en Koni een weekendje weg…

Volgende dag zijn we naar huis gereden, natuurlijk nog gestopt bij een groot winkelcentrum en rond 6 uur waren we weer terug.

Ondertussen zit ik in de auto naar Minnesota, en kan het weekendje weg met het gezin beginnen. We hebben vanavond een concert en morgen gaan we naar: the mall of America, 1 van de grootste winkelcentra van Amerika. Er is zelfs een Nickelodeon park binnnen in. Ik heb er zin in!

Ik heb een video gemaakt over ‘Black Friday Shopping. Link
1 ding heb ik geleerd van deze trip, ik ben een City boy, ik hou van de drukte, van de stres, van het oversteken wanneer het rood is, en denken dat je wordt aangereden, ik hou daarvan. Ik vindt mijn familie top, me huis top, heb niks te klagen, maar ik ga niet op het platteland wonen. Geef mij maar een grote stad!

What it means to be an Exchange Student:
Appreciating new things in your life.

– iDani

ps: foto link. Foto’s, it’s all about the photo’s!
pps: foto link. Oh.. zomaar.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. tito schreef:

  Hé ventje,

  zo te lezen heb je ’t wel naar je zin daar, ben ik blij om
  Doe lekker je ding, stay cool and have fun
  I miss you, but I am not the only one:)
  Un beso desde Maasdam-city

 2. Tito & Lin schreef:

  Hey cityboy,

  Wat maak jij veel mee zeg! Hartstikke leuk.
  Vandaag is je zus jarig. Gefeliciteerd en mocht je haar nog spreken, feliciteer haar van ons. We kunnen nu niet even langsgaan. Nou ja, kan wel, maar de reis is een beetje lang.
  Nou, genoeg onzin gepraat….. Veel plezier nog en gedraag je als een nette Capelse cityboy.
  Lin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s